Meer informatie

  • Waarom vraagt de assistente waarom ik een afspraak met de huisarts wil maken?

    Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

    Waarom kan ik alleen een reguliere afspraak maken tussen 8.00 en 10.30 uur?

    Wij hebben er voor gekozen te zorgen dat u altijd op de dag waarop u belt terecht kunt. Om dit te kunnen waarborgen, maken wij alleen reguliere afspraken tot 10.30 uur. In geval van spoed bent u natuurlijk altijd welkom.

    Wanneer ligt mijn herhaalrecept klaar bij de apotheek?

    Als u voor 11.00 uur heeft ingesproken geldt het volgende:

    Bij Service Apotheek ’t Veer in Raamsdonksveer ligt het na een werkdag klaar.

    Bij BENU Apotheek Geertruidenberg ligt het na twee werkdagen klaar.

    Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts?

    Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

    Kan ik meer informatie krijgen over het levenseinde?

    Het levenseinde is een onderwerp waar we graag met u over in gesprek gaan. Het kan hierbij ook gaan over het levenseinde van een naaste. U kunt al informatie krijgen via deze link op thuisarts.nl

  • Voor de meeste zogenaamde ‘paramedische’ zorgverleners heeft u géén verwijsbrief meer nodig.

    GEEN VERWIJSBRIEF WEL VERWIJSBRIEF
    Diëtisten Logopedie voor kinderen onder 18 jaar
    Ergotherapeuten Audiologisch centrum
    Fysiotherapeuten Eerste afspraak in een ziekenhuis
    Huidtherapeuten  
    Logopedisten (voor volwassenen)  
    Optometristen  
    Cesar therapeuten  
    Mensendieck therapeuten  
    Podotherapeuten  
    Verloskundigen  
    Pedicures  

     

    Zelf afspreken
    U kunt zelf rechtstreeks een afspraak maken met de zorgverlener waar u naartoe wilt. De zorgverleners hebben zelf afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. Zij geven uw kosten (meestal) aan uw zorgverzekering door. Dat gaat niet via uw huisarts.

    De huisarts ziet wel in uw medisch dossier of u naar een zorgverlener gaat (als u hiervoor toestemming heeft gegeven). Bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut of diëtist. Dat is belangrijk, want zo blijft uw huisarts op de hoogte van uw gezondheid.

  •  

    Uw eigen huisarts kan u géén geneeskundige verklaring geven. Een onafhankelijke huisarts wel.

    Wat is een geneeskundige verklaring?
    Een geneeskundige verklaring is een brief met het oordeel van een arts. Dat oordeel kan gaan over of u dingen kunt doen. Bijvoorbeeld werken, autorijden en naar school gaan. Het kan ook gaan over of u recht heeft op hulp. Bijvoorbeeld een parkeervergunning of een aangepaste woning. Een geneeskundige verklaring noemen ze ook wel een medische verklaring of een doktersverklaring.

    Alléén via een onafhankelijke arts
    Alleen een andere arts dan uw eigen arts mag een geneeskundige verklaring aan u geven. Deze arts kan een oordeel geven over uw situatie zonder daar zelf een mening over te hebben. Zo kan uw eigen huisarts zich bezighouden met uw zorg en een goede relatie met u. De onafhankelijke arts vraagt als het nodig is informatie op bij u of uw eigen arts. Daarvoor is uw toestemming nodig.

    Waar u een onafhankelijke arts vindt
    Vraag de organisatie die de geneeskundige verklaring nodig heeft om advies. Zij kunnen u verwijzen naar een onafhankelijke arts die de eisen kent voor de hulp die u nodig heeft.

    Andere mogelijkheden

    • Vraag de organisatie die de geneeskundige verklaring nodig heeft of uw eigen oordeel over uw gezondheid genoeg is.
    • Deel zelf (een deel van) uw medische gegevens met de website MijnGezondheid.net via ‘Mijn dossier’ en ‘Dossier opslaan’.
    • Vraag uw huisarts om een kopie van uw medische gegevens.

    Meer informatie over de geneeskundige verklaring vindt u op de website van de beroepsvereniging voor artsen (KNMG): https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/geneeskundige-verklaring.htm