« terug naar vorige pagina

Reizigersadvisering

Reizen naar verre landen

Reizen naar verre landen met een andere cultuur is een prachtige ervaring. Het vraagt wel om extra voorbereiding met name omdat het reizen naar landen met een ander klimaat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Blijft u dichterbij huis wees ook dan goed voorbereid. U kunt ook hier een infectieziekte oplopen of meer informatie

Onze praktijk is gecertificeerd volgens de regels van het LCR. Wij adviseren, vaccineren en schrijven de medicatie voor die u nodig heeft.  Wij zijn ook bevoegd voor het toedienen van het Gele Koorts-vaccin.

Vergoeding zorgverzekeraar

Aan het geven van advies en het vaccineren zijn kosten verbonden. Soms worden deze vergoed door uw zorgverzekeraar. U dient wel vooraf bij ons te betalen maar u kunt dit later declareren bij uw zorgverzekeraar. Meer infomatie vindt u in de begeleidende brief.

Medicatie mee op reis

Gebruikt u medicatie en gaat u naar het buitenland? Ga dan na wat u moet doen. Op de site van rijksoverheid (zie hieronder) vindt u hier meer informatie over. Heeft u een opiaten verklaring nodig? Maak de verklaring in orde en geef deze bij ons af. Na ondertekening door de huisarts moet deze worden nog worden opgestuurd. Het duurt enkele weken dus wees er op tijd bij.

Gaat u een reis maken en wil u graag ons advies? Dan ontvangen wij graag voor iedere reiziger een formulier (verkrijgbaar bij de assistente) en een reisbeschrijving. Om u van goed advies te voorzien en dat u op tijd alle benodigde vaccinaties heeft, ontvangen wij ten laatste 6 weken voor vertrek bovenstaande gegevens.

Meer informatie